Policijski inspektor dobio 5.000 KM odštete: Slobodan Vasković mora platiti tužbu

Poznati novinar Slobodan Vasković izgubio je presudu na Općinskom sudu u Sarajevu od strane policijskog inspektora Granične policije Bosne i Hercegovine – saznaje portal Crna-Hronika.

Kako saznajemo banjalučki novinar pisao je neistine u vezi državnog službenika Edisa S koje je isti uspješno dokazao na Sudu. Vasković mu mora isplatiti 5.000 KM te također mora platiit 980 KM troškova.

Edis S. policijski inspektor Granične policije BiH, dobio je 5.000 KM na ime naknade neimovinske štete radi neistinitog teksta koji je potpisao i objavio na svom blogu Slobodan Vasković i u kome je Edis S. predstavljen saradnikom dilera droge – saznaje Crna hronika.

Pravosnažnom presudom Općinskog suda u Sarajevu u cijelosti je prihvaćen tužbeni zahtjev tužitelja i istom je naloženo Vaskoviću da Edisu S. isplati 5000 KM po osnovu tužbenog zahtjeva te da podmiri troškove parničnog postupka u iznosu od 980 KM.

Ova je presuda donesena po tzv. izostanku tuženog Vaskovića, koji se iako uredno pozvan nije pojavio na pripremom ročištu, pa je shodno Zakonu o parničnom postupku FBiH, presudu valjalo donjet zbog izostanka.

Istom presudom, Vaskovićev tekst sudskom presudom uklonjen je sa interneta.

Također danas je Vaskoviću sa interneta uklonjen i blog a o tome smo pisali ovdje.

Ko je poznatom novinaru ugasio web stranicu: “Pisao je o brojnim aferama”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79