Na Jadranu 148,75 eura večera za dvoje

Na Jadranu 148,75 eura večera za dvoje


Austrijski turist iz Beča izrazio je svoje nezadovoljstvo visokim cijenama hrane tokom svog odmora na otoku Lošinju, javlja austrijski portal Heute.

Naime, Bečanin je u jednom restoranu blizu luke platio gotovo 150 eura za večeru za dvije osobe, što je ocijenio kao “nevjerojatno skupo”.

Na računu su se našli raznovrsni gastronomski užici uključujući ribu prve klase, dvije porcije blitve, porciju pomfrita, hljeb, tri Aperol Spritza i flašu mineralne vode.

“Srećom, već je pojeo sve kad mu je donobar dao račun”, komentira Heute, dodajući da je Bečanin, iako iznenađen visokim cijenama, ipak uživao u autentičnoj otočnoj kuhinji s lokalnim namirnicama, kako je istaknuto na Facebook stranici restorana.

Posljednjih dana, austrijski mediji sve češće izvještavaju o rastućim troškovima odmora u Hrvatskoj, ističući da je hiljadu eura u sedmici po osobi sada norma za boravak na jadranskoj obali.

Ovo nezadovoljstvo dolazi uslijed inflacije, uvođenja eura i sve veće popularnosti destinacije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija