Prijatelji se opraštaju od Armina Gazića: “Neretvi oprostiti ne mogu”

Prijatelji se opraštaju od Armina Gazića: “Neretvi oprostiti ne mogu”


U nesreći koja se danas dogodila nizvodno od Bunskih kanala u rijeci Neretvi stradao je uspješni bh. alpinista 29-godišnji Armin Gazić.


Gazić je u posljednjih nekoliko mjeseci osim alpinizma bio zaljubljen i u kajak te je često od Jablanice spuštao se prema Mostaru, a današnji događaj završio je tragično.

Na društvenim mrežama u proteklih dva sata Arminovi prijatelji, saradnici i sportisti iz Bosne i Hercegovine i regiona, dirljivim i tužnim porukama oprostili su se od momka, koji je u raji značio kao vedar, dobrodušan, nasmijan i uvijek spreman na avanturu.

“Lave moj nasmijani..Takvog sam te upoznao i takvog ću te pamtiti. Ako je negdje ljepše od Prenja, Čvrsnice i Veleža onda je to gore, gdje si ti sada. Neretvi oprostiti ne mogu. Neka ti je rahmet duši care moj nasmijani.” – Dženad Džino

I Tomislav Cvitanušić, bh. ironman je samo nekoliko minuta nakon što je ustanovljena smrt Armina Gazića, na svom Facebook profilu podijelio njihove zajedničke fotografije zabilježene pri osvajanju planinskih vrhova. Danas ne plače samo rodna Zenica, matično Sarajevo, pa ni Bosna i Hercegovina. Danas ne plače nebo za još jednim mladim životom koji je tragično ugašen.

Naime, kako Klix.ba saznaje Armin je s dvojicom kolega i danas planirao jedan od spustova kajakom, ali u jednom trenutku došlo je do nesreće. Dvije osobe koje su bile s Arminom uspjele su doći do obale, a njegovo tijelo pronađeno je nekoliko sati poslije.

 

Armin je u svojoj alpinističkoj karijeri ostvario veoma zapažene rezultate. Nakon teške nesreće prilikom osvajanja Prenja 2014. godine Gazić se vratio na uspješne staze te je s Tomislavom Cvitanušićem osvojio i Denali, dok je dosta ranije u solo usponu osvojio Matterhorn.

Iza Armina su ostala supruga i malodobna kćerka.

https://www.instagram.com/p/CB02HXrhcH6/?utm_source=ig_web_copy_link


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija