PRIKAZAN SNIMAK SA UVIĐAJA SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ SU POGINULE TRI DJEVOJKE, ZAVRŠEN DOKAZNI POSTUPAK TUŽILAŠTVA KS

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su krajem juna na autoputu A-1 u Butilama poginule tri djevojke iz Hadžića.

Tužiteljica Šejla Herceglija u sudnici je prikazala videosnimak koji je sačinjen tokom uviđaja. Na snimku su se mogli vidjeti dijelovi vozila, ali i “BMW” koji je bio potpuno havarisan.

Tužiteljica je, iz obzira prema porodici stradalih djevojaka, preskočila dijelove snimka na kojima su se vidjela tijela poginulih. Od siline udara, kako se vidjelo na snimku, kilometar sat je bio potpuno iščupan sa instrumental table, a limarija na vozilu je bila potpuno havarisana, prenosi Faktor.

Nakon prikazivanja snimka, tužiteljica je uložila u sudski spis materijalne dokaze, među kojima su, između ostalog, zapisnik o uviđaju MUP-a KS, medicinski nalazi preživjele djevojke i Ejubovića, te obdukcioni zapisnici koje je sačinio patolog prilikom obdukcije tijela, kao i fotodokumentacija sa obdukcije.

Uložen je i dopis JP Autoceste FBiH u kojem se navodi kako je maksimalna dozvoljena brzina na dijelu autoputa gdje se dogodila nesreća 120 kilometara na sat, kakvi su bili vremenski uvjeti, kao i koja su oštećenja nastala na autoputu.

Tužiteljica je uložila i izvod iz prekršajne evidencije iz kojeg je vidljivo da je Ejubović dosad bio triput novčano kažnjavan zbog prekršaja.

Njegov advokat Senad Dupovac nije imao prigovor na izvedene dokaze, osim zbog evidencija o prekršajima.

– On je za to odgovarao i kazne je platio prije ove tragične nesreće. Dva prekršaja su bila zbog vožnje neregistrovanog auta, a treći zbog vožnje bez vozačke dozvole – kazao je Dupovac.

Advokat je pismeni prijedlog dokaza odbrane poslao sudu ranije, a danas je dodao i prijedlog da se sasluša i njegov branjenik.

– Almir je pod jakim sedativima i jako mu je teško ovo sve palo, od nesreće do suđenja i nisam bio siguran da li će moći svjedočiti u svoju korist. Međutim, danas smo razgovarali i rekao je da je spreman da svjedoči – kazao je Ejubovićev branilac.

Ejubović je optužen da je kao učesnik u saobraćaju na putevima ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio javni promet, te izazvao udes na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva u kojem su stradale Nađa Neradin (17), Lejla Oruč (17) i Ajla Ibrica (18).

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments