Prilikom pretresa pronađeno i oduzeto vatreno oružje: Pronađeno pet pušaka i jedan pištolj

Dana 30.03.2021.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku i Odsjekom kriminalističke policije PU Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretrese na više lokacija na području Bugojna.

Tom prilikom izvršeni su pretresi kuća, pratećih objekata, ugostiteljskih objekata, kao i putničkih motornih vozila koje koriste M.K. rođen 1978.godine, H.H. rođen 1983.godine i E.G. rođen 1990.godine.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto vatreno oružje (pet pušaka i jedan pištolj) sa određenom količinom pripadajuće municije, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela, piše Crna-Hronika.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom M.K. i E.G. su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, stoji u saopćenju MUP-a SBK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79