(FOTO) Pripadnici MUP-a TK mjesecima pratili dilere, sada ih pohapsili u akciji

U opsežnoj akciji na području Gračanice, jučer su pripadnici MUP-a TK uhapsili četiri dilera.

U akciji su učestvovali policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa policijskim službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku i PU Gračanica i PU Tuzla.

Nakon višemjesečne istrage usmjerene na oduzminaje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, izvršili su pretrese 11 lica, na 14 lokacija na području grada Gračanica.

U navedenim aktivnostima pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja, motocikl, više mobilnih telefona, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Tokom naznačenih aktivnosti, koje su poduzimane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, oduzeta je sloboda licima: K.N., rođen 1994.godine, A.D., rođen 1998.godine, A.M., rođen 1991.godine i A.B., rođen 1992.godine, svi nastanjeni na području Gračanice.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica će, uz Izvještaj, biti predata na nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79