Pritvor za Mehmeda Djedovića i Elvira Malkića iz Tuzle: Pljačka kladionica i napad na ženu

Kantonalni sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za Mehmeda Djedovića (35) i Elvira Malkića (41) iz Tuzle zbog sumnje u njihovu umiješanost u dva teška  krivična djela.

Oni se terete kao saučesnici u sticaju za dva razbojništva i tešku krađu.

Malkić, zajedno s još jednom osobom koja je trenutno u bijegu, optužen je za bezobziran napad na ženu u blizini supermarketa u Tuzli, prilikom čega su joj nasilno oteli zlatni lančić, nanijevši joj štetu od oko 1.200 KM.

Policija vjeruje da su Djedović, Malkić i njihov partner u zločinu, također osumnjičeni za pljačku dvije kladionica u Tuzli tokom marta 2024. godine, gdje su uz prijetnje zaposlenicama oteli ukupno 1.700 KM.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla brzo su identificirali osumnjičene, privedli ih, te nakon kriminalističke obrade predali u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je naredio provođenje istrage i ispitao osumnjičene.

Ova šokantna istraga još je u tijeku, a detalji se nastavljaju otkrivati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79