Priveden Nedžad Velić iz Cazina: Predstavljao se kao granični policajac, inspektor, i prodavač drva

Priveden Nedžad Velić iz Cazina: Predstavljao se kao granični policajac, inspektor, i prodavač drva


Opasni razbojnik u 8 dana priveden 2 puta

Policija u Tesliću uhapsila je N.V. iz Cazina zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevare. Osumnjičeni se 11. avgusta u Tesliću predstavio kao policajac i od oštećenog uzeo 300 evra.

Lažni policajac je naivnom domaćinu obećao nabavku ogrevnog drveta, ali nakon uzimanja novca više se nije pojavio.

Prevarant je nakon kriminalističke obrade proslijeđen Policijskoj upravi Prijedor, jer su i oni tragali za osumnjičenim.

Poznati prevarant iz Cazina policiji bježao 20 sati: Nedžad Velić napokon iza rešetaka

Nedžad Velić (33) iz Cazina, za kojim je raspisano 13 potraga za razbojništvo i prevare, uhapšen je u Potkrajevima, kod Pala. 17.8.2022. godine u 5:30h

Nezavisne saznaju da je osumnjičeni, za kojim su bile raspisane tri centralne potjernice, šest operativnih potraga i četiri raspisa o traganju, od strane MUP-a RS i više Kantonalnih MUP-a, uočen prvo u vozilu, a onda je uslijedila prava filmska potjera za njim.

Kada je vidio policijsku patrolu, on je okrenuo auto, a policija je krenula za njim. Bježeći od policije, on je u jednom momentu izašao iz vozila i krenuo da trči po livadi i šumi. Potraga je trajala 20 sati, ali je na kraju pronađen i uhapšen”, rekao je izvor Nezavisnih.

Kako je saopšteno iz PU Istočno Sarajevo, pronađen je Golf 6, koji je koristilo lice N. V. prilikom bjekstva, a za koje je provjerama utvrđeno da je predmet krivičnog djela prevara.

Protiv njega su početkom avgusta službenici Policijske stanice Prnjavor podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je počinilo krivično djelo razbojništvo i lažno predstavljanje, odnosno da se lažno predstavio kao policijski inspektor, a zatim pretukao muškarca iz Prnjavora i uzeo mu novac.

Zbog sumnje da je na području Gradiške počinio šest prevara i jednu krađu uhapšen je N. V. iz Cazina, sapćeno je iz PU Gradiška.

Osumnjičeni se tereti da je ovim krivičnim djelima pribavio protupravnu korist u iznosu od 800 eura i 4.200 KM, a prema nezvaničnim informacijama radi se o 32-godišnjem Nedžadu Veliću (32) iz Cazina.

Krivična djela koja mu se stavljaju na teret počinjena su od oktobra prošle godine pa do maja ove godine na području Gradiške, a Velić se sumnjiči da se Gradiščanima, u namjeri da izvuče novac, predstavljao kao biznismen, policijski inspektor, ali i policajac u penziji te im uzimao različite iznose.

Posljednja u nizu prevara zabilježena je 6. maja, kada je do M. I. došao muškarac i predstavio se kao direktor firme iz Cazina te rekao da želi kupiti kamion.

“Nakon što su dogovorili kupoprodaju i iznos, osumnjičeni je navodno obavio telefonski poziv te od M. I. tražio i uzeo 500 eura pod izgovorom da mu treba za kupovinu agregata u Gradišci. Potom je obećao M. I. da će mu sljedećeg dana taj novac vratiti kada mu bude plaćao kamion koji je dogovorio da kupi od njega, kazao je izvor blizak istrazi za Nezavisne.

Shvativši da je prevaren, M.I. je prijavio policiji šta ga je snašlo, a policajci iz Gradiške su u saradnji sa kolegama iz Prijedora, pronašli osumnjičenog.

“Policajci su došli do operativnih saznanja da se radi o Veliću i da se golfom 6 uputio prema Prijedoru. U 16.30 su pripadnici PU Gradiška, u saradnji sa kolegama iz

PU Prijedor, u mjestu Omarska, zaustavili i kontrolisali golf 6 kojim je on upravljao. Potom su ga pripadnici PU Gradiška uhapsili, ispričao je isti izvor.

Ispostavilo se potom da je Velić osumnjičen za još pet prevara i jednu krađu na području Gradiške u proteklim mjesecima.

Naime, osumnjičen je da je 3. aprila predstavljajući se kao radnik Granične policije iz Dubice od J.G. uzeo 300 eura, za šta je trebalo da mu doveze polovno vozilo za dijelove. Na teret mu se stavlja i da je 13. marta, u gradiškom mjestu Orahova, predstavljajući se kao vlasnik špedicije “Velić” došao u dvorište M. Ž. i od njega tražio da kupi prikolicu koju je ovaj prodavao. No, kada je ugledao da M. Ž. ima sistem grijanja na pelet, Velić mu je ponudio na prodaju veću količinu peleta po niskoj cijeni te mu uzeo 1.800 KM, ali mu taj energent nikad nije dovezao.

Osumnjičen je i da se 20. januara Đ.V. predstavio kao poznanik i policajac u penziji, te uzeo 300 maraka kako bi mu dovezao polovno vozilo za dijelove, a sredinom januara predstavio se kao inspektor iz Gradiške, zaposlen u SIPA, te od M.M. uzeo 900 KM kako bi mu pomogao prilikom regulisanja zahtjeva za oružni list i dobijanja dozvole za oružje, te mu je iz kuće ukrao mobitel…

Nakon hapšenja, postupajući tužilac je naložio da se, poslije dokumentovanja predmeta, protiv N. V. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima. Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je N. V. potragu zbog prevare raspisala Policijska stanica Bihać, kojoj je uhapšeni predat na dalje postupanje.

Nedžad Velića je hapšen i 2018 u Banjoj Luci i to zbog sumnje da je počinio četiri prevare i dva lažna predstavljanja.

Tada je, kako su pisali mediji, dogovarao prodaju auta, uzimao avans kao garanciju da neće biti prodato drugim osobama, a svoj kredibilitet potvrđivao predstavljajući se kao ovlašteno službeno lice.

Tada mu se na teret stavljalo da je protivpravno prisvojio 2.600 KM.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija