Privedena dva kamatara: 26-godišnjak i 22-godišnjak ucjenivali Sarajlije

Tokom jučerašnjeg dana privedena su dvojica mladića i to 26-godišnjak i 22-godišnjak zbog razbojništva i ucjene na teritoriju grada Sarajevo odnosno općine Novi Grad. Brzom intervencijom obojica su lišena slobode piše Crna-Hronika.

Dana 16.11.2023. godine, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode I.M., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Razbojništvo, Ucjena /član 289. stav 2., član 296. stav 1. KZ FBiH/ i krivično djelo iz člana 74. stav 1. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo i I.B., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog posjedovanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Saučiniteljstvo /član 31. KZ FBiH/.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalanog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 26-godišnjak i 22- godišnjak su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Treba napomenuti da se dogodilo još jedno razbojništvo koje je počinila mlada osoba.

Dana 16.11.2023. godine u 15,00 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije lišili su slobode F.I., rođen 2002. godine u Prizrenu, nastanjen u Fojnici, zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu počinio krivično djelo Razbojništvo /član 289. stav 2. KZ FBiH/.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 21-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79