Privedeni policajci MUP-a KS pisali portalu Crna-Hronika: “Sude nas po nepostojećim zakonima”

Privedeni policajci MUP-a KS pisali portalu Crna-Hronika: “Sude nas po nepostojećim zakonima”


Policijska akcija kodnog naziva “Dar 1” uključival je akcije protiv brojnih policijskih službenika. U istom predmetu već je osuđeno nekoliko policajca a njih par javilo se dopisom portalu Crna-Hronika kako bi iznijeli svoju stranu priče.

Privedeni policajci se terete da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali i primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kako tvrdi jedan od optuženih policajaca pokrenula se neviđena hajka protiv njih. Sude nam po nepostojećim zakonima. Želim da svi vidi kako nas Općinski sud u Sarajevu tretira. Tereta nam da smo pisali kazne za pojas u uznosu od 30KM a taj zakon ne postoji. Kazna za pojas je stvarna 100KM. Sudija tvrdi da je kazna 30KM a taj član iz Zakona o sigurnosti saobračaja je izbrisan 2017. godine i 2020. godine je bio sada važeći član 235. stav 1. tačka 1c Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Terete nas da sam drugom vozaču trebao izdati prekšajni nalog sa kaznom od 500KM u skladu sa Zakonom o sigurnosti saobraćaja na putevima u BIH, što vozač za teretno vozilo nije posjedovao sanitarnu knjižicu a taj prekršaj nije u nadležnosti policije već je u nadležnosti Katnonalne i Federalne inspekcije. Zbog 20KM nedokazanih su presudili jednom policajcu na 19 mjeseci robije.

Presude što vam dostavljaju su dno dna, izvan svakog okvira zakona” tvrdi jedan od optuženih sad već bivši policijski službenik MUP-a KS.

Oglasio se MUP KS nakon objavljenih razgovora policijskih službenika

Podsjećamo portal Crna-Hronika objavila je prisluškivane razgovore kolega MUP-a Kantona Sarajevo


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija