Prodano bh. odmaralište kod Omiša za više od 5 miliona eura

Prodano bh. odmaralište kod Omiša za više od 5 miliona eura


Odmaralište Duće kod Omiša prodano je privatnoj kompaniji iz Hrvatske za nešto više od 5 miliona eura. Komisija formirana od strane Gradske uprave Zenice završila je svoj posao i na sjednici Gradskog vijeća vijećnicima je prezentiran Izvještaj, kao i Prijedlog zaključenja Predugovora.

Kupac je kompanija Andro Internacional d.o.o., osnovana 1995. godine i registrovana za djelatnost hotela i sličnog smještaja.

Sjedište firme nalazi se u Omišu, na adresi Put Mostine bb. Vlasnik kompanije, Andro Tomasović, već posjeduje hotel “Plaža” u Omišu, dok je njegov sin Domagoj Tomasović, kao zastupnik kompanije, prisustvovao otvaranju ponuda u Zenici.

Kompanija Andro Internacional kontinuirano bilježi rast prihoda, od 5,2 miliona eura u 2021. godini do 7,36 miliona eura u 2023. godini, s godišnjom dobiti od oko 1,4 miliona eura. Kompanija posjeduje imovinu vrijednu oko 21,7 miliona eura, uz dugoročne i kratkoročne obaveze od ukupno 9,2 miliona eura.

Ponuda od 5.245.005 eura, koja je pristigla od ove kompanije, ispunila je sve uvjete tražene u međunarodnom javnom pozivu. Tim Gradske uprave Zenice, koji je provodio postupak prodaje, predložio je Gradskom vijeću da prihvati ponudu i da da saglasnost za zaključenje predugovora o kupoprodaji nekretnina.

Nakon što se riješe formalne prepreke u Hrvatskoj, saglasnost Gradskog vijeća bit će ključna za potpisivanje konačnog Ugovora o kupoprodaji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija