Prodavala garderobu preko interneta: Sudi joj se zbog utaje poreza

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u koordinaciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, izvršili su hapšenje žene (31) zbog osnovane sumnje da je izvršila četiri krivična djela poreska utaja.

Prema saopštenju Policijske uprave Valjevo, osumnjičena se tereti da je od januara 2020. do novembra 2023. godine prodavala garderobu putem interneta kupcima u Srbiji.

Robu je slala kurirskom službom, a novac od prodaje primala je pouzećem, izbjegavajući plaćanje poreza i oštetivši državni budžet za više od 11.800.000 dinara.

Osumnjičena je privedena osnovnom javnom tužiocu u Valjevu uz krivičnu prijavu, dok je podnesen prijedlog za određivanje pritvora.

Također, protiv pet osoba iz Valjeva, starosti između 29 i 67 godina, podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su pomagale u izvršenju krivičnog djela poreska utaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79