Profesor iz Srbije se kandidovao na izborima: Želi Srbiju vidjeti u NATO-u, priznao genocid u Srebrenici…

Profesor iz Srbije se kandidovao na izborima: Želi Srbiju vidjeti u NATO-u, priznao genocid u Srebrenici…


Ivan Videnović, potpredsjednik „Glasa“ i univerzitetski profesor iz Beograda na društvenim mrežama objavio se video snimak u kojem podržava teze koje u Srbiji spadaju pod “tabu teme”.

– Mi na ovim izborima kandidujemo drugačiju politiku, politiku jasnih stavova o gorućim pitanjima naše države i društva. Ona se ogleda u jasnom i bezuslovnom „da“ u odnosu na momentalno priključenje Srbije NATO-u i ubrzano ispunjavanje kriterijuma za pristupanje zemlje u EU, uključujući sankcije Rusiji i vojno-političku pomoć Ukrajini – istakao je Videnović.

Pored toga, Videnović naglašava „normalizaciju sa Kosovom i najbliže prijateljske odnose sa Kosovom, priznanje genocida u Srebrenici i izgradnju kulture sećanja i suočavanje sa ratnim zločinima, kao i odlučnu deklerikalizaciju države i javnog sektora“.

U Srebrenici je počinjen genocid„Da“ za momentalno članstvo Srbije u NATO-u, „da“ za sankcije Rusiji i vojnu i političku pomoć Ukrajini, „da“ za punu normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i za članstvo Kosova u UN-u. I da, naravno, u Srebrenici je počinjen genocid, a na Kosovu ga je spriječio NATO – kaže Videnović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija