Profesor Kurdić o tragično preminulom 20-godišnjem Imadu: Klanjao je jaciju zajedno s nama i bio inspiracija prilikom mog predavanja!

Građane BiH jutros je potresla vijest o tome da je 20-godišnji, I. B.koji je sa svojim vršnjakom A. J. dovezen u besvjesnom stanju u Dom zdravlja u Prozoru, preminuo u toj zdravstvenoj ustanovi.

Preminuli mladić je Imad Bušatlić iz Gornjeg Vakufa, koji je prespavao kod svog prijatelja Adina Junuzovića u mjestu Kovačevo Polje kod Prozora.

Detalji tragedije u Prozoru se još utvrđuju: Stradao Imad Bušatlić iz Gornjeg Vakufa

O navedenom događaju se oglasio i ugledni profesor Šefik Kurdić. Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cjelosti.

“Zatekla me danas ova tužna vijest koju sam u nevjerici dobio. Ovaj sjajni momak Imad Bušatlić u 20. godini preselio je na Ahiret.

U petak naveče (prekjuče) klanjao je jaciju u prvom saffu zajedno s nama u džamiji u Bistrici kod Gornjeg Vakufa, prilikom našeg gostovanja!

Upravo on i mladići koji su prisustvovali tu noć u džamiji bili su moja inspiracija prilikom održavanja mog predavanja!

Ova vijest kao iz vedra neba dođe do mene, tako da još ne mogu to da povežem sa ovim slučajem, jer mi je njegova slika iz prvog saffa ostala uklesana u sjećanje, a posebno njegov plemeniti lik i pažljivo slušanje našeg predavanja!

Allaha Milostivog molim da mu se smiluje i da ga uvede u najljepše džennetske bašče a njegovoj porodici podari potreban sabur u ovom teškom iskušenju!

Ova džennetska ptica nas podsjeća na smrt koja ne gleda na godine, porijeklo i status u životu, i svi ćemo taj napitak ispiti.

Ja vjerujem da bi i ovaj plemeniti mladić, pun medresanskog znanja i odgoja, želio da njegova smrt bude najbolja poruka nama da budemo iskreni vjernici, plemeniti ljudi i insani svjesni prolaznosti ovoga svijeta!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79