Profesorica koja je vrijeđala studente radila na dva mjesta: I u Ministarstvu i na fakultetima?!

Profesorica Edisa Trumić kojoj je otkazan angažman na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu nakon što je navodno studente nazvala pogrdnim nazivom, ujedno je i uposlenica Federalnog ministarstva zdravstva.

– Mr. ph. Edisa Trumić jeste uposlenica Federalnog ministarstva zdravstva, zaposlena na poziciji stručnog saradnika za preventivno-promotivne programe. Po saznanju iz medija, Ministarstvo je pokrenulo proceduru utvrđivanja činjeničnog stanja u pogledu angažmana Edise Trumić u visokom obrazovanju, a u odnosu na propise o državnoj službi u Federaciji BiH – kazali su iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Ističu kako će “po utvrđivanju svih činjenica, Ministarstvo postupiti u skladu sa Zakonom o radu i Zakonom o državnoj službi u Federaciji BiH”.

Podsjećamo, Trumić tokom pauze na online predavanju na Farmaceutskom fakultetu UNSA nije isključila mikrofon te je navodno studente nazvala “kerovima”, a njen sagovornik ju je podržao, te kazao “kako je ona glavna”.

Fakultet je raskinuo ugovor o daljem angažmanu profesorice Trumić a zbog neprimjerenog ponašanja i vrijeđanja.

Kako nezvanično Faktor saznaje Trumić je u decembru bila na bolovanju u Ministarstvu, a istovremeno je držala predavanja na fakultetu.

Ipak, Trumić radi i na tuzlanskom Univerzitetu, kao profesor docent – vanjski saradnik, kao i u Federalnom ministarstvu prenosi Faktor.

Stigla odluka: Evo šta će biti sa profesoricom koja je studente nazivala kerovima!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79