Proglašeno stanje prirodne nepogode na dijelu općine Grude

Zadužena su nadležna općinska tijela da prema svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom.

Načelnik Gruda Ljubo Grizelj donio je u ponedjeljak, na prijedlog Stožera civilne zaštite općine Grude, Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode prouzrokovane tučom na dijelu općine Grude, i to na područjima mjesnih zajednica Drinovci, Tihaljina, Ružići, Dragićina, Višnjica-Medovići.

Kako se navodi, zadužuju se nadležna općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom.

Pozivaju se fizičke i pravne osobe s područja za koje se proglašava stanje prirodne nepogode, a koje su imale štetu na poljoprivrednim kulturama da istu prijave nadležnom općinskom Povjerenstvu u pisanom obliku, najkasnije u roku od 8 dana od dana donošenja ove Odluke.

Zadužuje se općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta da sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i drugih nesreća izradi izvještaj o štetama.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se u Službenom glasniku općine Grude, stoji u odluci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79