Projekti ostali samo na papiru: Miljacka postaje bara u centru Grada

Projekti ostali samo na papiru: Miljacka postaje bara u centru Grada


Projekti ostali samo na papiru

Miljacka postaje bara u centru Grada

Još prošle godine, odmah nakon preuzimanja mandata gradonačelnice Sarajeva, Benjamina Karić je najavila projekte koji bi trebali rezultirati čistom rijekom Miljackom.

– Prioritetan, strateški važan i generacijski projekat je čista rijeka Miljacka i globalno podizanje ekološke svijesti stanovništva. Sarajevo će pokrenuti važne ekološke projekte koji će ovaj grad učiniti ambijentom ugodnog življenja i jedinstvenom turističkom atrakcijom, najavila je u maju 2021. godine Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

Od maja 2021. osim nekoliko žardinijera sa cvijećem na sarajevskim mostovima u centru grada i površnog čišćenja korita Miljacke nijedan projekat nije započeo. Zato Miljacka posljednjih dana liči na žabokrečinu iz koje se širi nesnosan smrad. Od Bistrika do Otoke nemoguće je prošetati pored ove rijeke koja je u najlošijem stanju u posljednjih 20 godina.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija