Promovisana 362 diplomanta, 37 magistara i 13 doktora nauka

Univerzitet u Zenici, prvi put na zajedničkoj promociji za sva tri studijska ciklusa, promovisao je danas u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici 362 diplomanta, 37 magistara struke, te 13 doktora nauka.

Zenički univerzitet osnovan je u oktobru 2000. godine, a danas ima više od 4.000 studenata na osam fakulteta, na kojima je moguće studirati na 35 studijskih programa I i II ciklusa, te 10 studijskih programa III ciklusa (doktorski).

„Ovo je zavidan rezultat UNZE-a. S ponosom želim istaći da danas promovišemo i prvu generaciju doktora medicine, sa našeg Medicinskog fakulteta. Danas nagrađujemo i naše najbolje studente, sva tri ciklusa studija, nagradama dekana i rektora. Poštovani diplomanti, magistri i doktori nauka, u ovom svečanom trenutku za vas i vaše porodice, ali i za društvo u cjelini, želim vam čestitati na postignutim rezultatima, uz želju da vaše stečeno znanje bude od koristi kako vama, tako i društvu u cjelini“, poručio je rektor UNZE-a prof. dr. Jusuf Duraković, koji je svima koji su okončali svoje školovanje poželio i brzo zaposlenje u Bosni i Hercegovini.

Nagrade rektora ove je godine dobilo ukupno 14 završenika sva tri studijska ciklusa, a zvanje doktora nauka stekli su: Safudin Čengić (ekonomskih nauka), Amir Dehić, Emina Imamović, Marina Miočić-Hamidović, Renata Grgić- Tolj, Mirzo Selimić, Hrvoje Pelcl, Nevena Jevremović, Ivica Ćosić, Ismet Velić, Petra Vuksanović, Edisa Softić (pravnih nauka), te Muamer Neimarlija (humanističke nauke).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79