Pronađena veća količina oružja u prostorijama Općine Stari Grad u Sarajevu

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pronašli su danas veću količinu oružja, uključujući puške i streljačko naoružanje, tokom pretresa prostorija Općine Stari Grad u Sarajevu.

Prema informacijama Klix.ba, oružje je nabavljeno za potrebe streljačkih klubova u vrijeme mandata bivšeg načelnika Ibrahima Hadžibajrića. Iako je otkriveno da je oružje bilo namijenjeno klubovima, nije jasno zašto se čuvalo u prostorijama općine.

Ovaj pretres izvršen je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u okviru istrage protiv bivšeg načelnika Hadžibajrića. Istražuju se i ugovori koje je Općina sklapala, zajedno s drugom dokumentacijom.

U popodnevnim satima danas, oko zgrade Općine Stari Grad, raspoređeni su pripadnici specijalne jedinice, dok su inspektori izvršili pretrese kako bi prikupili dokaze koji će biti ključni u daljnjoj istrazi.

Podsjetimo, Ibrahim Hadžibajrić i Alma Destanović uhapšeni su početkom maja u okviru operativne akcije kodnog naziva “Start”, koju su provodili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo. Ova akcija je rezultat višemjesečne intenzivne suradnje s međunarodnim policijskim partnerima, uključujući EUROPOL i Ured FBI.

U istoj akciji su uhapšeni i Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić, Mehmed Dedić i Emina Rogo. Detalji ovog slučaja bit će poznati nakon daljnje istrage i sudskog procesa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79