Pronađena velika laboratorija za vještački uzgoj indijske konoplje

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organozovani kriminalitet i droge, operetivnim radom došli su do saznanja da se u objektu u mjestu Han Kram, opština Han Pijesak nalazi improvizovana labaratorija za vještački uzgoj indijske konoplje, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilašta Istočno Sarajevo izvršen je pretres navedenog objekta kojom prilikom je pronađena improvizovana labaratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuana sa velikom količinom prateće opreme potrebne za uzgoj iste u pomenutim uslovima – ( oko 950 komada saksija, 250 neonskoh sijalica, transformatora, ventilatora, kalorifera i druge opreme ).

– Lice inicijala N.D. iz Han Pijeska lišeno je slobode i u toku je kriminalistička obrada nad njim. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“- navode iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79