Pronađeni tragovi koji bi mogli rasvijetliti likvidaciju Ane Knežević

Beograđanin David Knežević, koji se u Španiji tereti za ubistvo bivše supruge Ane Knežević Henao, dok se u Sjedinjenim Američkim Državama tereti za dva krivična djela – ubistvo državljanina SAD u inostranstvu i otmicu, na posljednjem saslušanju tvrdio je da nije kriv.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu sarađuje sa Nacionalnom policijom Španije i američkim Federalnim istražnim biroom (FBI) u ovom slučaju, a prema nezvaničnim saznanjima, u iznajmljenom automobilu za koji se vjeruje da ga je Knežević koristio u trenutku zločina pronađeni su tragovi koji se trenutno vještače, a za koje se sumnja da pripadaju Ani, prenosi Kurir.

Knežević je osumnjičen da je početkom februara u Madridu umiješan u nestanak Ane Knežević Henao.

Policija i Federalni istražni biro (FBI) koji je od prvog dana uključen u potragu za američkom državljankom kolumbijskog porekla, prikupili su brojne dokaze koji ga povezuju sa Španijom, tačnije Madridom, u danima kada je Ana Knežević nestala.

Ipak, na saslušanju je Knežević tvrdio da nije kriv, a njegov advokat, prije hapšenja u Majamiju, govorio je za medije kako Knežević nikada nogom nije kročio u Španiju.

S druge strane, istražitelji koji rade na ovom slučaju prikupljaju sve podatke koji bi mogli ukazati na to šta se dogodilo nesretnoj ženi.

„Imajući u vidu da je Knežević, kako se u ovom trenutku sumnja, iznajmio automobil u Srbiji i krenuo put Španije, a onda se i vratio u svoju rodnu zemlju, dovoljan je razlog da postoji međunarodna saradnja između Srbije i svih drugih uključenih zemalja. U Beogradu su do sada već obavljeni pretresi prostorija, ispitano je više svedoka, među kojima su i roditelji osumnjičenog, zatim lica iz rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio automobil kojim se, kako se sumnja, odvezao do Španije. Takođe su prikupljeni dokazi o njegovom kretanju i telefonskim komunikacijama, koji će biti prosleđeni kolegama iz inostranstva“, navodi izvor, prenosi Kurir.

Prema saznanjima, tokom vještačenja automobila rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio vozilo, a kojim se navodno odvezao do Španije, izuzeti su određeni tragovi.

„U automobilu su pronađene dlake koje su trenutno na analizi, kako bi se eventualno proverilo da li mogu da dobiju neki trag. Problem otežava to što naši istražni organi nemaju nikakav DNK trag nestale Ane Knežević Henao, sa kojim bi mogli da ga uporede“, navodi sagovornik.

Kako su mediji ranije prenijeli, sud u Madridu zatražio je dozvolu da nekoliko istražitelja Nacionalne policije otputuje u Beograd, gdje se automobil nalazi, kako bi izvukli podatke sa ECU (Engine Control Unit, uređaj koji bilježi sve parametre vozila). Osim toga, zatražena je i dozvola da se izvrši vizuelni pregled vozila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79