Pronađeno tijelo muškarca kod Konjica, vjeruje se da je to nestali Zulfo Ćibo

Pronađeno tijelo muškarca kod Konjica, vjeruje se da je to nestali Zulfo Ćibo


Gorska služba spašavanja Travnik objavila je da je, nakon četverodnevne potrage, pronađeno tijelo mještanina sela Orašac.

– Dana 12. septembra 2023. godine završna je četverodnevna potraga za nestalim mještaninom sela Orašac, općina Novi Travnik. Potraga je vršena po izuzetno teškom i zahtjevnom terenu. Nažalost potraga je završena sa smrtnim ishodom.

U akciji potrage učestvovale su stanice GSS Travnik, GSS Vitez GSS Jajce sa potražnim psom, GSS Gorrnji Vakuf – Uskoplje, GSS Novi Grad Sarajevo, GSS Zenica sa potražnim psom, Federalna uprava civilne zaštite, PS Travnik, Specijalna jedinica za podrsku SBK, volonteri Crvenog kriza Gornji Vakuf Uskoplje, Volonteri Crvenog kriza Jajce, a logističku podršku dala je Općina Novi Travnik – naveli su u objavi.

Nije saopćeno gdje je tačno pronađeno tijelo niti ko je u pitanju, dok portal Novi Travnik.net javlja da je riječ o muškarcu S. Dž.

Kako saznaje portal “Avaza“, pripadnici GSS Prenj, u popodnevnim satima su pronašli tijelo muškarca, za koje se vjeruje da je nestali Zulfo Ćibo.

Tijelo je pronađeno tijelo na liticama brda Jelica.

Podsjetimo, prethodnih šest dana koliko je trajala potraga za Ćibom, desetine GSS-ovaca, mještana su ga danonoćno tražili.

Prije dva dana su angažirani i ronioci, kako bi se pregledao svaki bunar u selu Vrdolje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija