Propada Avon. Zašto?

Propada Avon. Zašto?


AVON, globalno poznat brend kozmetike, zatražio je bankrot u SAD-u po Chapteru 11, što predstavlja posljednji pokušaj za spas tvrtke. Ovaj korak ne znači nužno kraj poslovanja, ali ukazuje na ozbiljne probleme. Zahtjev za bankrot predan je zbog ogromnih troškova vezanih za tužbe zbog korištenja minerala talk u proizvodima, koji se povezuje s rakom. Ukupni dugovi firme dostigli su 1,3 milijarde dolara.

AVON je osnovan prije više od 135 godina u New Yorku, kao California Perfume Company, a postao je globalni brend poznat po svojoj direktnoj prodaji i raznovrsnim proizvodima. Iako je prošao kroz značajnu ekspanziju, uključujući širenje na međunarodna tržišta i velik rast u 90-im i ranom 2000-ima, problemi su počeli s padom prihoda.

Nakon što je 2019. godine kupljen od strane brazilske kompanije Natura&Co za 2 milijarde dolara, AVON je postao dio četvrte najveće kozmetičke firme na svijetu. Međutim, problemi su se nastavili, a Natura je prodala nekoliko drugih marki kako bi se fokusirala na rješavanje problema s Avonom.

Sada, AVON posluje pod različitim imenima u SAD-u ali i u Bosni i Hervegovini, a bankrot se odnosi samo na američki dio poslovanja. Natura predlaže otkup međunarodnog poslovanja Avona za 125 milijuna dolara nakon završetka postupka bankrota.

Ovaj postupak može biti ključan za pokušaj restrukturiranja, ali ako ne uspije, moglo bi doći do potpunog gašenja brenda. U međuvremenu, Natura nastavlja s planovima za svoju budućnost, s mogućnošću da nastavi koristiti ime Avon u međunarodnom poslovanju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija