Propala prodaja Mehanike: Cijena pala na trećinu procijenjene vrijednosti

Neuspjela licitacija za prodaju imovine “Mehanike”, kćerke firme Fabrike glinice “Birač”, rezultirala je padom cijene na trećinu procijenjene vrijednosti. Naime, licitacija za prodaju imovine “Mehanike”, nije uspjela jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Inicijalna početna cijena na licitaciji iznosila je 14,2 miliona KM, ali imovina nije mogla biti prodata za manje od polovine te vrijednosti. S obzirom na neuspjeh prvog pokušaja prodaje, održat će se nova licitacija za mjesec dana, pri čemu će cijena biti snižena na trećinu procijenjene vrijednosti.

Goran Domuz, stečajni upravnik, izjavio je za CAPITAL da je licitacija proglašena neuspjelom zbog nedostatka zainteresovanih kupaca te da će nova prodaja biti održana krajem maja.

Cijena ispod koje se imovina neće moći prodati sada iznosi trećinu početne procijenjene vrijednosti.

Ukupna potraživanja povjerilaca od “Mehanike” iznose 29,6 miliona KM, pri čemu se najveći dio odnosi na razlučne povjerioce, među kojima su Investiciono-razvojna banka (IRB), Poreska uprava i Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Imovina “Alusila”, takođe kćerke firme FG “Birač”, bit će ponuđena na prodaju po cijeni od 12 miliona maraka, zajedno s imovinom “Mehanike”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79