Proširena istraga o narko bandi, nakon saznanja da je i Mektić uključen u kupovinu nekretnine

Državni parlamentarac SDS-a i bivši ministar Dragan Mektić potvrdio je jučer da je nedavno kupio stan u Banjoj Luci od svog savjetnika Bojana Cvijetića koji je inače osumnjičen za prodaju narkotika. Tužilaštvo BiH je sada proširilo istragu o imovini osumnjičenih u predmetu “Cvijetić i drugi”.

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH zatražio je od nadležnih partnerskih institucija i agencija u BiH, provođenje dodatne finansijske istrage u predmetu organiziranog kriminala povezanog sa krijumčarenjem opojnih droga i pranjem novca.
Cilj je evidentiranje i eventualna blokada cjelokupne imovine osumnjičenih, uključujući i imovinu koja je uknjižena na osumnjičene nakon izrečenih sudskih mjera zabrane raspolaganja te imovine koja se eventualno fiktivno vodi na drugim osobama, kao i sve sumnjive transakcije.

Ono što Tužilaštvo također naglašava u svom saopćenju jeste da će biti istražena i nedavna kupoprodaja nekretnine prvoosumnjičenog, odnosno Bojana Cvijetića na području Banje Luke.

Nedavna kupovina nekretnine za koju javnost zna je ona između Cvijetića i Mektića, a što je državni parlamentarac i sam potvrdio navodeći da ne zna na koji način je Cvijetić stekao prodati stan.

Iz Tužilaštva posebno ističu da će sva imovina za koju se utvrdi da je stečena počinjenjem krivičnih djela biti oduzeta pa se postavlja pitanje da li je upitan i stan Dragana Mektića.

Nekadašnji Mektićev savjetnik Bojan Cvijetić inače je uhapšen u novembru prošle godine u okviru akcije “Transporter” koja je usmjerena na otkrivanje narko bande iz Bosne i Hercegovine koja je nabavljala tone kokaina iz Južne Amerike. Grupa je otkrivena dekodiranjem tajne aplikacije Sky, a prvoosumnjičeni je upravo Cvijetić.

Osim njega, zbog sumnje na prodaju droge je uhapšen i uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je čuvao zgradu Predsjedništva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79