Prosjetni radnici daju punu podršku medicinarima u borbi sa Vladom KS: “Povećanje satnice na 3,70KM!”

Prosjetni radnici daju punu podršku medicinarima u borbi sa Vladom KS: “Povećanje satnice na 3,70KM!”


Predstavnici sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo već drugi dan se nalaze u šatoru preko puta zgrade Vlade KS te su poručili kako premijer Uk nije dobro shvatio zahtjeve sindikata.

Traže povećanje satnice na 3,70KM međutim premijer Kantona Sarajevo (Naša Stranka) Nihad Uk ne želi podržati njihove prijedloge.

Međutim predsjednik Sindikata radnika zaposlenih u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo Saudin Sivro izrazio je apsolutnu podršku zdravstvenim radnicima u njihovoj borbi za bolja prava.

Čak 4000 prosvjetnih radnika stalo je iza medicinara i radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo.

SINDIKAT RADNIKA U ZDRAVSTVU U KANTONU SARAJEVO
n/r Sadiković Senadu, predsjedniku

PREDMET: Otvoreno pismo podrške, dostavlja se.

Poštovani,

U ime 4000 članova našeg Sindikata, radnika zaposlenih u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo, izražavamo punu podršku Vašoj borbi za bolji ekonomsko-socijalni status radnika u zdravstvu i pozivamo Vladu Kantona Sarajevo da udovolji zahtjevu Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo za povećanje satnice na 3,70 KM.

Sindikalne aktivnosti koje uključuju, ne samo slobodno izražavanje mišljenja, već i sve vidove i oblike aktivnosti koje ste poduzimali i koje ste najavili da ćete poduzeti predstavljaju osnovni temelj sindikalnog djelovanja. Podržavajući ova prava doprinosimo demokratskom društvu i ravnoteži interesa između poslodavca i radnika.

Ovo otvoreno pismo podrške je jasna poruka da zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo nisu i nikada neće biti sami u nastojanjima za poboljšanje svojih radničkih prava te izražavamo spremnost da u skladu s našim mogućnostima pomognemo u sindikalnoj borbi za prava svih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo.

Nadamo se da ćete uspjeti u namjeri da vaši zahtjevi budu prihvaćeni te vas u duhu sindikalne solidarnosti pozivamo da računate na našu podršku i istrajete u svom zahtjevu.

Uz sindikalni pozdrav,
PREDSJEDNIK

Saudin Sivro


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija