Prošla su 72 sata: Narkobos Milan Matković i još nekoliko zatvorenika nastavili štrajk glađu

Prošla su 72 sata: Narkobos Milan Matković i još nekoliko zatvorenika nastavili štrajk glađu


Milan Matković i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, još štrajkuju glađu, potvrđeno je.

To su potvrdili advokatica Lejla Čović i advokat Jasmin Alikadić, koji zastupaju Milana Matkovića i ostale u ovom krivičnom predmetu, piše Radiosarajevo.ba.

  • Oni su i dalje u štrajku glađu. Prošla su 72 sata kako su se odlučili na štrajk glađu. Kako su nam javili, Milan Matković i još nekoliko pritvorenika u istom predmetu prebačeni su u stacionar – potvrdili su Čović i Alikadić.

Podsjetimo, osumnjičeni Milan Matković i druge osobe koje se sumnjiče u kaznenom predmetu koji se vodi pred Sudom BiH, a trenutno se nalaze u pritvorskim jedinicama Državnog zatvora radi izvršenja kaznenih sankcija u Vojkovićima, prošle sedmice su stupili u štrajk glađu zbog, kako navode, kršenja njihovih ljudskih prava.

Osumnjičeni smatraju da u njihovom slučaju nemaju pravo na nepristrano suđenje i istragu zbog stalnih pritisaka kako medija, tako i raznih visokih dužnosnika, uključujući i međunarodne dužnosnike vezane uz BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija