Prosvjetni radnici iz HNK stupili u štrajk

Nezadovoljni ponudom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona o povećanju plaće za 2,5, posto Sindikati osnovnih i srednjih škola HNK odlučili su se za generalni štrajk, priopćila je Koordinacija Sindikata osnovnih i srednjih škola HNK.

”Nakon dva štrajka upozorenja i dva prosvjeda te višemjesečnih pregovora i zahtjeva sindikata za povećanjem plaće od 15 posto, uslijedila je ponuda Vlade o povećanju za 2,5 posto.

Sindikati osnovnih i srednjih škola su o ponudi Vlade sproveli ankete članstva. Članovi su se izjasnili da nisu zadovoljni s ponuđenim i odlučili su se za generalni štrajk”, stoji u priopćenju spomenute Koordinacije u kojem ne navode datum početka štrajka.

Tim povodom održat će konferenciju za novinare u ponedjeljak, 22. travnja s početkom u 11 sati u prostorijama Unije neovisnih sindikata u Mostaru.

Podsjećamo, Vlada HNK je 9. travnja 2024. priopćila kako “zbog manjega priljeva sredstava u Proračun u odnosu na ono što je planirano, jednostavno nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obveza.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79