Provjeravali instalacije, pronašli tijelo: Starac u stanu ležao mrtav pet godina?

Tijelo J. B. (90) pronađeno je u njegovom stanu u centru Beograda, kada su komšije sa radnicima htijeli da provjere bezbjednost instalacija u cijeloj zgradi.

Kako pišu srbijanski mediji, tijelo je bilo u fazi raspadanja. Prema prvim informacijama, čovjek je preminuo prije najmanje dvije, a možda čak i prije pet godina!

– Čovjek je bio samotnjak, slabo smo ga viđali. Sigurno su prošle dvije-tri godine od kada sam ga posljednji put sreo, a bili smo najbliže komšije. Koliko znam, bio je u nekoj vrsti sukoba sa rodbinom – rekao je jedan od stanara koji je zajedno sa komšijama pozvao policiju, kako bi otvorili stan i omogućili radnicima da provjere električne instalacije.

Neke komšije su ispričale da ga nisu vidjele čak pet godina, ali nisu ni pomislili na najgore, posebno jer se u zgradi nije osjećao karakterističan neprijatan miris. Kako se saznaje, sve ukazuje da je riječ o prirodnoj smrti.

Poslije odlaska ekipa Hitne pomoći i policije stan je zapečaćen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79