Provokacije na Badnje veče: Kolona vozila uz glasnu muziku prošla kroz Potočare

Kao i prethodnih godina, sramotna i odvratna tradicija provokacija nastavljena je danas.

Naime, mnogi su objavili snimke na Twitteru na kojem se može vidjeti kako nekoliko pravoslavnih “vjernika” iz Srebrenice, obilježava Badnje veče provokacijama, a također su pronijeli i badnjak pored mezarja u Potočarima.

Jedan od korisnika na Twitteru je između ostalog napisao:

– Danas, božićni konvoj sličan onim konvojima iz 1995. godine koji su sijali smrt, u skladu sa prazničnim duhom, kraj Memorijalnog centra u Potočarima sa pjesmom “Milomira Miljanića Miljana” „To Srpkinja jednom rađa“ i Baje Malog Knindže koji nije zabilježen na videu se uputio ka Bratuncu, no dobro, napredujemo – preskočeno je bacanje svinjskih ostataka. Doduše, noć je tek počela – napisao je jedan građanin.

Istovremeno i Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić na Twitteru je objavio i video na kome se vidi nošenje badnjaka kroz uništena muslimanska sela u Bratuncu, te naglasio da je to urađeno “sa sve policijskom pratnjom i vidnim apetitom da se na svaku, i posljednju ranu, dospe so”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79