Prva frizura Srbije” moraće debelo da plati za sve što je radio

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu na današnjem suđenju predložilo je Osnovnom sudu da se okrivljeni Ljubiša Vasić (56), poznatiji pod nadimkom “Prva frizura Srbije” zbog podvođenja djevojka u svojoj kafani osudi na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i uz novčanu kaznu.

Vasić se tereti da je počinio krivično djelo trgovina ljudima. On je, podsjetimo, zajedno sa svojim konobarom J. J. (63) uhapšen u martu prošle godine zbog sumnje da je u tajnim sobama za orgije, koje su se nalazile u njegovom lokalu, primoravao djevojke da se bave prostitucijom.

Nadležno tužilaštvo iznijelo je prijedlog po kome traže da se Vasić osudi za krivično djelo koje mu se stavlja na teret na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, novčanu kaznu od 500.000 dinara (oko 8.000 KM), mjera bezbjednosti upravljanja ugostiteljskom djelatnošću u roku od 10 godina – kaže izvor i dodaje da je takođe, traženo da se okrivljenom Vasiću produži pritvor do pravosnažnosti presude.

Sav novac koji je nakon hapšenja nađen u ugostiteljskom objektu gdje je Vasić podvodio djevojke mušterijama zaplijenjen je i oduzet. Tužilaštvo je između ostalog ovu visoku kaznu obrazložilo time da je Ljubiša Vasić već dva puta pravosnažno osuđen za isto krivično djelo.

Kako navodi sagovornik, nadležno tužilaštvo iz Smedereva za okrivljenog konobara J. J. tražilo je godinu dana zatvora, kao i da plati novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara (oko 800 KM).

Podsjetimo, Vasić je na prethodnom suđenju zatražio od sudije da opet iznese svoju odbranu, gdje je između ostalog insistirao da sve što on kaže uđe u zapisnik.

Insistirao je navodno, da dok on govori zapisničar slovo po slovo unosi u sudsku bilješku, što mu je sudija i dozvolio, piše Kurir.

Njegovo detaljno izlaganje trajalo je puna tri sata. Iscrpno je opisao svaki detalj koji mu se stavlja na teret. Takođe, negirao je krivicu da je podvodio djevojke koje su nađene u sobama sa mušterijama, navodeći da su one to dobrovoljno uradile, kao i da on nikoga nije prisilo na nešto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79