Prvi u Hrvata iz BiH: Misle da smo mi u BiH od gume i da možemo kičmu saviti do poda, pritisci će se nastaviti

Pojedini stranci misle da smo mi u Bosni i Hercegovini od gume i da možemo kičmu saviti do poda. Zato je jako važno ko vam sa nekim političkim karakteristikama sjedi u bilo kojoj instituciji počev od Predsjedništva pa naniže.

Pojedinac može da uradi puno ako drži do sebe, poštenja, časti i pravde, do ljudi sa kojima radi i do građana ove zemlje. Nije nevažno kakav je omjer snaga u Predsjedništvu, državnom i federalnom parlamentu, i uvjerili smo se u to, ali je isto kako važno ko je kod od kakve japije, kazao je Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, na predizbornom skupu u Bihaću.

Komšić je poručio kako niko ne treba biti naivan i misliti da se pritisak na BiH neće nastaviti, čemu svjedoče izjave i aktivnosti Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića, koji nastoje da ponize građane BiH.

Komšić je kazao da je Milanović došao u Jajce zakuhao, pa pobjegao u Laktaše, a Hrvate ostavio da se pravdaju svojim komšijama o tome šta je budala htjela da kaže.

– To nije nikakva briga za Hrvate, kazao je Komšić te istakao da se politički procesi odvijaju na istim postavkama kao i 1992. kada su neprijatelji uočili trenutak i mogućnost da se BiH rasparča.

Rekao je da njemu ne smeta ni to kada ga pojedinci vrijeđaju, samo ukoliko ne mrze Bosnu i Hercegovinu.

Osvruo se i na tvrdnju Milorada Dodika da će RS za 30 godina biti nezavisna, kazavši da je to glupost jer RS ne može biti istovremeno nezavisna i ujedinjena sa Srbijom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79