Prvo paljevina pa onda ekslozivna naprava: Uništen dio kafića “Jesenjin” u Sarajevu

Prvo paljevina pa onda ekslozivna naprava: Uništen dio kafića “Jesenjin” u Sarajevu


Da građani glavnom grada Bosne i Hercegovine nisu sigurni potvrđuje još jedan nemili događaj koji se desio u sarajevsko naselju Grbavica.

Kako saznajemo, u jutarnjim satima (04:00) bačena je nepoznata eksplozivna naprava na grbavički kafić “Jesenjin”. Ovaj ugostiteljski objekat je više šupa u centru pažnje zbog niza nesretnih okolnosti pa je tako prije nepunih mjesec dana u istom objektu prijavljen i požar piše Crna-Hronika.

Šta kaže MUP KS?

– U četiri sata je dojava bila, u ulici Hasana Brkića, ugostiteljski objekat “Jesenjin”. U toku je uviđajna radnja – rečeno je za iz MUP-a KS.

Podsjećamo 2014-te godine, na isti kafić je bačena eksplozivna naprava.

– Dana 02.09.2014.godine oko 01,25 sati, obaviještena je II PU da je u bašti Caffe bar “Jesenjin”, ulica Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, potvrđeno je za iz MUP-a Kantona Sarajevo.U MUPU-u također navode i da je od jačine eksplozije došlo do oštećenja Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, koji se nalazi preko puta ovog kafića, na kome su popucali stakleni portali.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija