Psihologinja je čak montirala i fotografije:  Saša Sredanović lažno tvrdila da radi u stručnom štabu Barcelone

Psihologinja je čak montirala i fotografije:  Saša Sredanović lažno tvrdila da radi u stručnom štabu Barcelone


Mlada sportska psihologinja rodom iz Podgorice, Saša Sredanović, lažno se predstavljala kao članica stručnog štaba Barcelone i niza klubova, otkrio je specijalizovani portal fakenews.rs koji se bavi raskrinkavanjem.

Priču o Sredanović prenijeli su gotovo svi mediji u regionu, nakon što su u Srbiji objavili da pred početak nove sezone stiže u stručni štab Barce na insistiranje trenera Kalatanoca Xavija Hernandeza i da je dogovorila šestogodišnju saradnju.

Vijest je tada potvrdila i sama Sredanović putem Instagrama, objavom montirane fotografije na kojoj je prikazan Xavi, ali i legendarni nogometaš Betisa Joaquin Sanchez.

Prije toga tvrdila je da je radila za Betis koji je prošle sezone osvojio Kup Španije, te da je svojevremeno bila u stručnom štabu Athletic Bilbaa koji je osvojio Kup kralja.

Osim toga, navela je da je u regiji radila za ljubljansku Olimpiju s kojom je također osvojila Kup, ali sve ovo ispostavilo se kao potpuna laž.

Iz svih ovih klubova je, međutim, “Tragaču” stigao negativan odgovor na upit o saradnji sa Sašom Sredanović. U upitima koje su poslali Olimpiji, Athletic Bilbau, Real Betisu i Barceloni referisali su se na navode Saše Sredanović o angažmanu u tim klubovima. Pristigla su sva četiri odgovora i sva četiri su negativna.

Osim toga, Sredanović je lažno tvrdila da je završila specijalističke studije sportske psihologije na Univerzitetu u Mastrihtu koji uopće ne postoji.

Sredanović je tako stekla veliku popularnost, jer se već mjesecima u ulozi sportske psihologinje pojavljivala u desetinama regionalnih medija, gdje je govorila o sportu, sportistima i sportskoj psihologiji, a najviše o sebi.

Nakon svega, Sredanović je najavila tužbu protiv medija koji je raskrinkao, mada su stvari prilično jasne samim uvidom u njen Instagram profil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saša Sredanović (@sasasredanovic)



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija