Pucnjava u kafiću Bon Vivan: 16 ranjenih, jedno mrtvo

“Imamo ukupno 17 povrijeđenih, od toga sedam vatrenim oružjem, a 10 sa drugim povredama od polomljenog stakla ili inventara. Svi su u stabilnom stanju, dok je jedan u operacionoj sali i životno je ugrožen”.

U pucnjavi koja se sinoć dogodila jednom kafiću u Prištini jedna osoba je poginula dok je povrijeđeno 16 osoba.

Koha di Tore javlja da je umrla osoba koja je ranjena tokom pucnjave u prištinskom kafiću Bon Vivan.

Nekoliko osoba je povrijeđeno od hitaca, dok su ostali zadobili povrede od krhotina stakla zbog lomljave koja je nastala kao posljedica pucnjave.

Povrijeđeni su upućeni na liječenje, dok policija, kako se navodi u saopćenju, nastavlja rad na ostalim operativno-istražnim radnjama, piše KosovoOnline.

“Trenutno su najmanje dva osumnjičena identificirana kao umiješani u ovaj slučaj, a radi se i na identifikaciji drugih mogućih osumnjičenih”, navode iz policije.

Direktor Urgentnog centra Naser Silja potvrdio je da je jedan od povrijeđenih u životnoj opasnosti.

“Imamo ukupno 17 povrijeđenih, od toga sedam vatrenim oružjem, a 10 sa drugim povredama od polomljenog stakla ili inventara. Svi su u stabilnom stanju, dok je jedan u operacionoj sali i životno je ugrožen. Ostalima je stanje stabilno. Starost pacijenata kreće se od 20 do 39 godina” izjavio je Silja za portal Reporteri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79