Punac kojeg je Adnan Tahirović ubo nožem tereti se za pokušaj ubistva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je saopćilo da je jučer u 15:05 sati lišen slobode Ibro Bostandžija (62) zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

– Ibro Bostandžija je navedenog dana u ulici Velikokladuška, općina Novi Grad Sarajevo, dejstvom iz vatrenog oružja nanio teške tjelesne povrede A.T. iz Sarajeva, nakon što je A. T. nasilno provalio u kuću vlasništvo I. B. i uz upotrebu fizičke snage i noža nanio teške tjelesne povrede A. B., a lakše povrijedio I. B. Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo i službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela – navodi se u saopćenju.

Adnan Tahirović je lišen slobode jučer u 10:20 sati na osnovu ranije raspisane potjernice Općinskog suda u Sarajevu za izazivanje opće opasnosti.

Bostandžija i Tahirović trenutno se nalaze u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su pod prismotrom policije.

U ispovijesti Ibrina kćerka Alema Bostandžija za „Avaz“ je navela da je više puta prijavljivala Tahirovića za nasilje u porodici. U paklu braka s Tahirovićem, koji je jučer upao naoružan u kuću njenog oca da bi je ubio, Alema je provela pet godina, od toga više u sigurnoj kući nago u zajednici s njim, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79