Foto: Bljesak
Racija u Mostaru u Čapljini: Ko je po klubovima prodavao kokain, speed i marihuanu?

Racija u Mostaru u Čapljini: Ko je po klubovima prodavao kokain, speed i marihuanu?


U Mostaru su lišene slobode dvije osobe, a u Čapljini jedna u velikoj policijskoj akciji koja je organizirana u noći sa subote na nedjelju.

Kako je objavljeno na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK su u noći s 13. na 14. januar 2024. godine uz podršku policijskih službenika MUP-a Kantona 10 i MUP-a ZHK su na području grada Mostara i Čapljine izvršili racije u dva ugostiteljska objekta.

Racija je kako navode, izvršena s naglaskom na sprečavanje neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

“U Mostaru su slobode lišene dvije osobe kod kojih je, prilikom pretresa, pronađena i privremeno oduzeta neutvrđena količina NN bijele tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, novac i mobitel te kutija kreme NIVEA od 30 ml sa nepoznatim sadržajem. Osoba lišena slobode je izjavila da se radi o opojnoj drogi amfetamin”, navodi se na stranicama MUP-a.

U Čapljini je jedna osoba lišena slobode, kako navode, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge”.

Kod te osobe je pretresom pronađena i izuzeta neutvrđena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. O svemu je upoznat tužitelj te su poduzete sve potrebne mjere i radnje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija