Radnici BHRT-a: Građani ne plaćaju taksu, nemamo ni feninga

Radnici BHRT-a: Građani ne plaćaju taksu, nemamo ni feninga


Radnici BHRT-a su upozoravaju na sve lošije finansijske situacije u kojoj se nalazi ova medijska kuća. Situacija je alarmantna: plate radnicima nisu isplaćene od početka aprila, doprinosi nisu uplaćivani godinama, a nedavna odluka o ukidanju 15 emisija dodatno je pogoršala već tešku situaciju.

Očajni radnici su izrazili svoju frustraciju. Mnogi od njih žive od minimalnih primanja, a mnogi su vraćeni s Kliničkog centra jer nisu imali osiguranje za zdravstvene preglede.

Posebno zabrinjava činjenica da građani godinama nisu plaćali RTV taksu koja je, prema zakonu, obavezna za svako domaćinstvo i pravno lice koje posjeduje radio ili televizijski prijemnik.

Ova situacija dodatno opterećuje financijsku stabilnost BHRT-a.

Sindikat uposlenika BHRT-a ističe da su radnici prinuđeni razmišljati o odlasku zbog teške situacije u kojoj se nalaze, s minimalnim primanjima i bez osiguranja.

Pozivaju na hitno rješavanje problema isplate zaostalih plata te ističu da će, ako se situacija ne popravi, nastaviti svoju borbu ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Sindikat se nada da će uspjeti spriječiti gašenje Javnog RTV servisa BiH, koji se trenutno suočava s najtežom situacijom od svog osnivanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija