Radnici Olipa nisu dobili 2 plate: Proizvodnja ne radi, radnici se mrznu u velikim halama

Agonija radnika Olimpa Bosna iz Travnika se nastavlja. Radnici već tri dana dolaze na posao ali ne rade. U hladnim uvjetima proizvodne hale dolaze svaki dan kako bi se “mrznuli” 8 sati – piše Crna-Hronika.

Uprava Olipa Bosna je dana 20.11.2023. godine obavjestila sve uposlenike u Travniku koji odbijaju da pristupe izvršenju radnih zadataka i obaveza a zbog čega je prouzrokovan poremećaj u procesu rada, upozoravaju se da poslodavac trpi materijalnu štetu zbog čega će biti pokrenut odgovarajući postupci.

Radnici odbijaju da rade jer im nisu isplaćene zadnje dvije plate. Grijanje im je isključeno kao znak protesta direktora prema radnicima. Oni i dalje sjede u toplim kancelarijama.

Ista situacija je i u Bugojnu gdje je 120 radnika stupilo u štrajk kojim iskazuju nezadovoljstvo zbog odnosa firme prema njima.

Kažu da je ovo iživljavanje nad njima i da im je ugašeno grijanje, a nekim radnicima i svjetlo kako bi samovoljno otišli, ali to ne žele dok im se ne isplati plata.

Ovo nije prvi put da štrajkaju i traže poštivanje prava radnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79