Radnici Zraka od 1. maja pred Vladom: Razapet će šatore i tu boraviti do ispunjenja zahtjeva

Radnici Zraka od 1. maja pred Vladom: Razapet će šatore i tu boraviti do ispunjenja zahtjeva


Ne postoji potez radnika koji nisu poduzeli radnici Zraka, pa i onaj da zabrane ulaz u preduzeće direktoru Nedžadu Koldži, ali ništa nije urdoilo plodom!

Direktor, tvrde radnici, kao i Vlada FBiH nisu poduzeli nikakve mjere da bi se poboljšali uslovi rada u ovoj firmi, a za to vrijeme fabriku je napustilo 30 radnika. Idu praznici, a radnici su gladni i žedni. Pitaju se kako da dočekaju Bajram sa svojim porodicama kada nisu primili platu punih šest mjeseci.

Radnici preduzeća Zrak d.d. Sarajevo polagali su nade u sastanak održan 4. aprila. U Razvojnoj banci FBiH trebao je tada biti održan sastanak na kojem su trebali prisustvovati Uprava društva Zraka d.d i ministar enrgetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić sa saradnicima. Nikakvog konkretnog efekta nije bilo!

Od ugovori sa Srbijom i Latvijom koji su prije tri sedmice otišli na naplatu također radnici nisu vidjeli dobra.

“Radnici za 1. maj idu pred Vladu FBiH da iznesu svoje zahtjeve, ako ništa Vlada ne poduzme na čelu sa Novalićem i Džindićem radnici će razapeti šator pred Vladom i tu će boraviti do ispunjenja zahtjeva radnika”, najavljuju radnici Zraka.

Podsjećamo Patria je imala uvid u Informaciju Vlade FBiH od 21. feburara 2022. godine. Naime na sastanku gdje su učestvovali premijer FBiH Fadil Novalić, njegova savjetnica Aida Soko, te Nedžad Koldžo i Ismo Hebibović kao i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović zauzet je zajednički stav o pokretanju aktivnosti u cilju procjene mogućih zajedničkih aktivnosti u funkcionisanju privrednih društava Zraka i TRZ-a Hadžići.

No, ministar Džindić je u jednoj izjavi kazao da neće biti preseljenja kompanije Zrak. Radnici ipak ne vjeruju riječima već samo djelima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija