Foto: Capital
Radnik iz Banjaluke obara rekorde: Zaradio milion maraka u samo jednom mjesecu!

Radnik iz Banjaluke obara rekorde: Zaradio milion maraka u samo jednom mjesecu!


Poreska uprava Republike Srpske objavila je podatke o neto primanjima najbolje plaćenih radnika u prvih šest mjeseci 2023. u Bosni i Hercegovini.

U jednom od najboljih primjera finansijskog uspjeha, radnik iz jednog banjalučkog preduzeća specijalizovanog za izgradnju hidrograđevinskih objekata ostvario je zaradu od gotovo milion maraka za samo jedan mjesec piše Crna-Hronika.

Prema najnovijim podacima Poreske uprave Republike Srpske, ovaj radnik je na vrhu liste najbolje plaćenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u prvih šest mjeseci 2023. godine. Preciznije, njegova zarada za taj period iznosi 983.026 KM, što je ekvivalentno 768 prosječnih plata u Republici Srpskoj.

Ova izuzetna cifra obuhvata ne samo redovnu platu, već i dodatne beneficije kao što su regres, topli obrok, prekovremeni rad, bonusi, naknade i dodaci na uslove rada. Drugo mjesto na listi najvećih primanja u prvih šest mjeseci ove godine pripada još jednom zaposlenom u banjalučkoj firmi koja se bavi ostalim novčanim poslovanjem.

On je ostvario zaradu od 251.769 KM, dok se na trećem mjestu nalazi radnik iz Istočne Ilidže zaposlen u trgovini na veliko duhanskim proizvodima sa zaradom od 107.462 KM.

Interesantno je napomenuti da su među pet najbolje plaćenih radnika i dalje prisutni radnici iz Banjaluke. Na četvrtom mjestu se nalazi zaposleni u djelatnosti bolnica sa primanjima od 98.078 KM, dok je peto mjesto zauzeo radnik u oblasti ostalog novčanog poslovanja (posredovanjem) sa zaradom od 96.499 KM.

Ostali radnici na listi najbolje plaćenih uključuju zaposlene u djelatnosti pozivnih centara sa zaradom od 85.924 KM, u nespecijalizovanoj trgovini na veliko sa zaradom od 78.320 KM, i u ostalom novčanom poslovanju sa zaradom od 62.588 KM.

Izuzetno visoka primanja ovih radnika svjedoče o postojanju izvanrednih mogućnosti za finansijski uspjeh u određenim sektorima. Tako zarada radnika iz Banjaluke od skoro milion maraka za samo jedan mjesec jasno pokazuje da će ova vijest sigurno privući pažnju i izazvati zanimanje za daljnji razvoj i mogućnosti u industriji izgradnje hidrograđevinskih objekata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija