Poziv građanima Sarajeva: Zaustavite se i odajte počast žrtvama genocida u Srebrenici

Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo upućuje važan poziv svim građanima da se pridruže u obilježavanju 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Sutra, u utorak, 11. jula u 12 sati, građani su pozvani da zaustave svoja vozila i izraze svoje poštovanje i sjećanje na žrtve ovog neopisivog zločina. U tom trenutku, signal “prestanak opasnosti” emitiran će biti putem uređaja za emitiranje signala za uzbunjivanje – sirena piše Crna-Hronika.

Taj signal će se čuti kao jednolični ton u trajanju od 60 sekundi. Ova akcija ima za cilj simbolično obilježavanje i odavanje počasti svim nevino stradalim žrtvama Srebrenice.

Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo posebno poziva građane da se za vrijeme oglašavanja sirene zaustave ukoliko su u pokretu te iziđu iz svojih vozila ukoliko se nalaze na cesti.

To će biti trenutak kada će svi zajedno moći izraziti svoje poštovanje prema žrtvama genocida.

Ovaj gest poštovanja može biti snažan podsjetnik na važnost mira, suživota i nepovredivosti ljudskih prava, te na potrebu za izgradnjom budućnosti koja će biti zasnovana na toleranciji, razumijevanju i pravdi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79