Kontroverzno otvaranje cirkusa na na 11. juli iznenađuje građane Sarajeva

Građani Sarajeva su iznenađeni dok su prolazili pokraj parkinga na Ilidži, gdje je sve spremno za otvaranje cirkusa Grande Colosseuma koje je planirano za 11. juli, 2023. godine piše Crna-Hronika.

Međutim, ova najava otvaranja cirkusa dolazi u vrijeme obilježavanja godišnjica genocida u Srebrenici, što izaziva kontroverze i nezadovoljstvo.

Kada smo kontaktirali hotel Hills, izjavili su da nisu organizatori manifestacije te da su samo iznajmili parking strancima. Naglasili su da nije planirano da otvaranje bude uz muziku, već uz sportski performans.

Organizatori su na Facebooku najavili “obiteljski spektakl” u kojem će nastupiti svjetski poznati tim Gerlings s performansima na žici, klatnu i motociklima na globusu smrti.

Važno je podsjetiti da se na Dan žalosti ne smiju održavati kulturno-zabavni programi na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine. Medijske kuće na području Federacije BiH su obavezne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Otvoriti cirkus na dan obilježavanja tako važnog historijskog događaja izaziva velike kontroverze i postavlja pitanje osjetljivosti i odgovornosti organizatora. Građani Sarajeva ostaju s različitim osjećajima dok se ovaj događaj približava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79