Radnik iz BiH krao od poslodavca – Od gipsanih ploča do specijalnih alata

Radnik iz BiH krao od poslodavca – Od gipsanih ploča do specijalnih alata


28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine suočava se s teškim optužbama za krađu koja je potrajala gotovo godinu dana, nanoseći veću štetu svom poslodavcu iz Salcburga. Prema izveštajima austrijskih medija, ovaj mladić je tajno iznosio materijal i alat iz kompanije u kojoj je radio od decembra 2022. do septembra 2023. godine, prouzrokujući štetu koja se procenjuje na čak 100.000 eura.

Osumnjičeni je uhvaćen zahvaljujući nadzornim kamerama koje su zabiljležile sve njegove aktivnosti tokom vremena na poslu. Po hapšenju, iz policije stižu informacije da je osumnjičeni priznao svoje djelo, što će vjerovatno uticati na ishod ovog slučaja.

Osim 28-godišnjeg mladića, u ovom slučaju su navodno učestvovale još tri osobe koje se sumnjiče za saučesništvo u krađi. Dva bh. državljanina i jedan Hrvat, stari između 47 i 55 godina, sarađivali su sa osumnjičenim, pružajući mu podršku u sprovođenju ovih nelegalnih aktivnosti.

Krađa je uključivala razne materijale poput gipsanih ploča i višeslojnih ploča, kao i različite vrste specijalnih alata, posebno onih namenjenih za postavljanje zidova od gipsanih ploča. Ove aktivnosti su na kraju rezultirale ogromnom finansijskom štetom za poslodavca.

Svi četvorica muškaraca, uključujući 28-godišnjaka, su prijavljeni javnom tužiocu, koji će dalje istražiti ovaj slučaj i donijeti odluke o eventualnim kaznama koje će biti izrečene.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija