Radončić: Ekonomija i socijalna sigurnost moraju biti prioriteti!

Predizborni skup Saveza za bolju budućnost BiH održan je sinoć u sarajevskoj općini Novi Grad. Prisutnim građanima, članovima i simpatizerima obratio se i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Predsjednik Radončić je rekao da je neophodno vratiti ekonomiju i socijalnu sigurnost građana u apsolutni prioritet buduće vlasti.

Lider Saveza za bolju budućnost BiH ponovo je pozvao sve građane BiH da im je historijska obaveza da 2. oktobra izađu na birališta i na bazi onoga što su ponudile stranke i kandidati po slobodnoj volji daju povjerenje onima za koje misle da će im najbolje pomoći u budućnosti, da BiH opstane kao moćna država, a njeni građani žive mnogo bolje.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Nermin Džindić govorio je o tome da Savez za bolju budućnost BiH daje dodatni fokus prema iskorištavanju prirodnih resursa koje ima naša zemlja, a među kojima je i voda.

– To trebamo pametno iskoristiti. Ostale resurse niko nije ni spomenuo, a to je ruda cinka, željezo, resurs koji će hraniti generacije, poludragi kamen opal, a planina Ozren je prebogata tom rudom. To sve treba da bude naša strateška prednost. Ugalj, koji je bio zabranjena roba, za samo pet mjeseci postao je najtraženija roba, i sada niko ne pita za cijenu. Litij, kojim je BiH prebogata… Budućnost je u električnim automobilima, a mi je imamo – rekao je Džindić.

Na skupu su još govorili i kandidati za Državni parlament Davor Kljajić, Indira Pandžo i Suad Kurtćehajić, nositeljica Federalne liste Sanela Prašović-Gadžo, kandidati Fahrudin Pecikoza i Zvonko Marić, nosilac liste za Skupštinu KS Mirvad Kurić, kandidati Mirsad Rizvanović, Amina Gec, Mirza Ramić, Hasib Fijuljanin te povjerenik Općinskog odbora SBB-a Novi Grad Sarajevo Denis Muminović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79