Radončić: “Komšić je drugi kandidat SDA!”

U Zenici je jučer održan predizborni skup stranaka opozicije koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima, a najveću pažnju medija pod kontrolom Čovićevog HDZ-a privukla je izjava lidera SBB-a Fahrudina Radončića da je Željko Komšić “drugi kandidat SDA”.

Radončić je kazao da Denis Bećirović vodi bitku protiv dva kandidata SDA – Bakira Izetbegovića i Željka Komšića.

“I Komšić je kandidat SDA. Nemojte to da šutimo, to je tako. On je rekao, citiram ga, ‘da ovi zakoni koji se spremaju u OHR-u su zaista duboko prije svega anti-islamski’. Neko okreće našu djecu, srednjoškolce protiv Zapada”, izjavio je Radončić, čija je izjava osvanula na svim naslovnim stranama Čovićevih portala.

Radončić je ranije u razgovoru za mostarsku redakciju Večernjeg lista kazao da Bošnjaci već tri puta, (“dakle punih 12 godina”) biraju hrvatskog člana Predsjedništva.

“Moramo učiniti sve da se i četvrti put ne dogodi ta situacija jer bi to značilo da punih 16 godina Bošnjaci biraju Hrvatima člana Predsjedništva BiH. Da budem konkretan, izbor Komšića jako odgovara Stranci demokratske akcije. SDA je, dobivajući glasove za Komšića protiv svojih rivala, u dva navrata uspjela izabrati Izetbegovića i jednom Džaferovića u Predsjedništvo BiH. Znači, kad ne bismo imali situaciju da na izborima majoriziramo jedan narod, stvari bi se harmonizirale. Hrvati imaju pravo birati svog legitimnog predstavnika koliko god se s druge strane insistiralo na tzv. građanskoj opciji, jedan čovjek-jedan glas. Ja iskreno smatram da za to nije vrijeme”, kazao je u aprilu ove godine Fahrudin Radaončić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79