Radončić potvrdio da će SBB samo u Brčkom učestvovati na lokalnim izborima

U prvom ovosedmičnom izdanju emisije Polis TV SA gost je bio Fahrudin Radončić, predsjednika Saveza za bolju budućnost.

Riječi je bilo o rezoluciji o Srebrenici, političkoj situaciji u BiH, putu SBB-a na predstojećim lokalnim izborima, ali i drugim aktuelnim temama.

Mi nikada kao SBB na Lokalnim izborima nismo davali neku veliku energiju, a ove godine situacija je zaista specifična. Građani BiH su prevareni od strane međunarodne zajednice i vladajuće koalicije da ćemo imati podignuti tehnički standard poštenih izbora.

To se domaća vlast nije dogovorila. Gospodin Šmit pravi još goru stvar – miješa se kao da će da riješi i onda kaže na 160 mjesta, od nekoliko hiljada, bit će postavljeni elektronske evidencije glasača i slično. Isto kao da ovdje narod nije evropski narod – istakao je Radončić.

– Skupština Brčko distrikta, Brčko traži već dva ili tri puta da se zamijene članovi biračkog odbora, CIK ne želi na to da odgovori. Znači, CIK ne želi da promijeni situaciju. Uz to imate novu dimenziju koju niko nije očekivao – da narkomafija postaje dio izbornog procesa u BiH. Ako SBB treba da ulazi u politički ambijent i arenu, da se mimo legitimnih političkih rivala, takmiči sa narkomafijom za vijećnička mjesta – nama to ne treba. Mi to nećemo dozvoliti. Ja sam našim rekao, SBB neće učestvovati na ovim lokalnim izborima, jedino gdje ćemo učestvovati je Brčko – rekao je predsjednik SBB-a.

–Izbori u Brčko distriktu su praktično jedni i veliki su. Tamo ćemo jedino učestvovati i nigdje više. Mi ne treba da participiramo ni ovako katastrofalnom CIK-u koji je čista politička organizacija – pojašnjava Radončić.

Kompletan razgovor, o ovoj i brojnim drugim temama, sa predsjednikom SBB-a, Fahrudinom Radončićem, poslušajte na Youtube kanalu TV SA

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79