Raiffeisen banka poslala upozorenje: “Ako ste dobili email molimo da isti ne otvarate”

Pazite se, još jedna lažna nagradna igra pod tuđim poznatim imenom u Bosni i Hercegovini. Raiffeisen banka je upozorila danas da je kreirana lažna nagradna igra te banke.

U pitanju je grubi falsifikat koji zloupotrebljava poslovno ime banke.

Kako je saopšteno, Raiffeisen banka nije organizator ove nagradne igre i ne može da preuzme odgovornost za ovu prevaru, kao ni za moguće posljedice.

Poštovani,

ukoliko ste već dobili ili dobijete e-mail sa adrese raiffeisen@raiffeisenbanka.uraditozasebe.rs ljubazno molimo da isti ne otvarate, te da ga odmah obrišete. Naime, riječ je LAŽNOJ poruci te molimo da ne klikate na link naveden u pomenutom e-mailu.

Radi se o phishing napadu koji predstavlja pokušaj iznuđivanja povjerljivih podataka od korisnika Interneta, kao što su korisnička imena, lozinke i podaci o karticama a s ciljem njihove zloupotrebe.

Ujedno, koristimo ovu priliku da podsjetimo da Raiffeisen banka NIKADA NE TRAŽI od klijenata podatke putem e-maila ili SMS-a, a sve informacije koje banka komunicira navedenim kanalima su informativnog karaktera.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju putem kontakt centra na broj telefona 081 92 92 92.

Hvala na saradnji.

S poštovanjem

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79