Advokat Bećirovića izazvao burnu reakciju izjavom kako je surovo ubistvo ustvari “tragičan kraj ljubavi”

Advokat Bećirovića izazvao burnu reakciju izjavom kako je surovo ubistvo ustvari “tragičan kraj ljubavi”


Branilac ubice Anela Bećirovića Omar Mehmedbašić izazvao je burnu reakciju izjavom kako je surovo ubistvo ustvari “tragičan kraj ljubavi”.

– Ono koliko znam da je on htio i sebe da ubije. On je bio pažljiv otac, ja to moram reći, i meni je govorio da on nju voli. Ovo je jedan tragičan kraj jedne ljubavi. To je sve što mogu da kažem. Mislim da on nije kriminogena osoba – rekao je Mehmedbašić.

Na ovu izjavu reagovali su mnogi, među kojima je i bivša ministrica pravde i uprave u Vladi KS Lejla Brčić.

– Prema Kodeksu advokatske etike advokat prema protivnoj stranci treba nastupati obzirno i objektivno, te svojim ponašanjem mora služiti kao primjer humanosti i poštovanja ljudskog dostojanstva.

Advokat Mehmedbašić je u obavezi svom klijentu pružiti najbolju uslugu, ali izjave koje daje za medije, posebno imajući u vidu okolnosti i posljedice slučaja, te osjetljivost javnosti, su izvan tih okvira, nisu u duhu Kodeksa, da ne kažem da su uvredljive za porodicu ubijene, ali i cjelokupnu javnost uznemirenu ovim krivičnim djelom. Šta više, opasne su jer daju opravdanje, možda i podstrek nekom budućem ubici žene – (ex)partnerice.

Nažalost, ni to se neće mijenjati dok struka ne “ustane” protiv ovakvih ponašanja. Imamo ovdje advokata, bliža im je ova materija, možda ja nešto pogrešno vidim/cijenim, ali po meni, sramotne i opasne su izjave odbrane, riječi su Lejle Brčić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija