Anel Bećirović izjavio da žali što nije počinio samoubistvo nakon zločina

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo bivše partnerke Emire Maslan, saslušan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (MUP KS) kojem je predat nakon što je obavljena kriminalistička obrada na njim u MUP KS. On je dao iskaz u prisustvu tužioca Tužilaštva KS.

Nije bježao od odgovornosti. Rekao je da su imali probleme oko viđanja djeteta, da je on želio da se pomiri, a da ona to nije željela, te da je vidio neke poruke koje su ga dodatno naljutile – rekao je za njegov advokat Omar Mehmedbašić za N1.

Nakon što je usmrtio Emiru, kazao je Mehmedbašić, Bećirović je uzeo dijete i otišao na adresu u Aleju Lipa. Naveo je da osumnjičeni žali što nije počinio samoubistvo, u čemu su ga spriječili policajci MUP KS.

Na pitanje gdje je dijete bilo u trenutku ubistva advokat samo kratko kazao “Dijete je spavalo”.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevu danas se nisu oglašavali.

Anel Bećirović je usmrtio svoju bivšu partnerku Emiru u njenom stanu u ulici Bosanska, a potom je s četverogodišnjim djetetom otišao u svoj stan u ulici Aleja lipa, naselje Hrasno. Tijelo je otkriveno nakon što se Emira nije pojavila na poslu niti javljala na telefon.

Stotine žena svakodnevno strahuju za vlastiti i život svoje djece u BiH

Policijski službenici identifikovali su osumnjičenu osobu i uputili na adresu specijalce. Nakon višečasovnih pregovora, on se predao policajcima MUP KS koji su ujedno i spasili dijete, koje je prisustvovalo činu ubistva, prenosi N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79